Een miljoen voor middernacht

Voor mijn eerste verhaal had ik een spannend startpunt bedacht: een gegijzeld groepje klasgenoten in een afgelegen schoolgebouw. Twee gevaarlijke gijzelnemers eisen een miljoen euro van hun ouders. Pas dan laten ze de klas weer vrij.

Tijdens de lange autoritten van en naar mijn werk kwamen er steeds meer ideeën. Zo kwam Een miljoen voor middernacht tot stand. Het moest over twee tegengestelde personages gaan: een gepeste jongen en een populair meisje. Uiteindelijk gaan ze samenwerken. Of het goed afloopt met de klasgijzeling? Daarvoor moet je natuurlijk het verhaal lezen…

Nietsvermoedend stuurde ik mijn verhaal in voor de Averbode Verhalenwedstrijd. Al bijna een eeuw lang publiceert uitgeverij Averbode namelijk ‘Vlaamse Filmpjes’: razendspannende verhalen voor lezers tussen tien en twaalf jaar oud. Een professionele jury en een klasgroep kiezen het winnende verhaal.

Enkele maanden later kreeg ik een verrassend telefoontje van de uitgeverij: mijn verhaal had gewonnen! Verschillende leerlingen hadden het verhaal gelezen en zij hadden de winnaar gekozen. Wat een eer! Zoals een ‘echte’ auteur mocht ik mijn verhaal voorstellen en kreeg ik het eerste gedrukte exemplaar in handen. Er was zelfs taart met de cover van mijn boek. Voor mij was het duidelijk: dit smaakte naar meer. En daarmee bedoelde ik niet de taart, maar wél: meer schrijven.

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik als ‘kers op de taart’ ook de Persprijs Cultuur van mijn thuisstad Dendermonde. Nog een teken dat ik het schrijven voor jongeren niet meer mocht loslaten.

In 2021 kwam er een herdruk van enkele bekende Vlaamse Filmpjes, alsook van Een miljoen voor middernacht. Je kan de leesbox nog steeds bestellen.