De verdwenen medaille

Hannah verhuist met haar mama naar oma Ida in Distelveen. Midden in het schooljaar. Zal ze er wel nieuwe vrienden kunnen maken?

Algauw heeft ze andere problemen. Tijdens de rommelmarkt in Distelveen verdwijnt oma’s kostbare medaille. Hannah gaat meteen op onderzoek uit. Ze maakt kennis met haar rare buren en met een steeds terugkerend slangensymbool …

Lukt het haar om de medaille terug te vinden?

Boekbloggers over ‘De verdwenen medaille’:

🐍 Maak de detective in je wakker en speur mee met Hannah in dit megaspannende boek voor 9+. Het debuut van Sarah Verhasselt bij Phoenix Books houdt je in een stevige greep. Dit meeslepend, inleefbaar verhaal voor de al iets ervaren lezers leest als een trein. In korte hoofdstukken wordt het mysterie vakkundig ontrafeld, puzzelstukjes vallen precies op de juiste momenten in elkaar. Met veel aandacht voor de uitwerking van personages en decors, bouwde Sarah Verhasselt een knap, gevoelig en vermakelijk verhaal over verhuizen, vriendschap en verborgen geheimen. (Wonderlandbyaliceblog)

🐍 Verhasselt heeft De verdwenen medaille goed opgebouwd met intrigerende verdachten. Ze weet zelfs een stukje educatie toe te voegen aan het boek waardoor het verhaal net dat beetje meer met zich meedraagt. (Boekensteeg)

🐍 De verdwenen medaille leest vlot, heeft heerlijke personages en het verhaal bevat ook enkele boodschappen over jezelf zijn, vertrouwen, pesten en durven leven. (Boekinkt!)

🐍 Een aanrader voor de jeugd die niet van die flitsende, snelle, enge verhalen houdt, maar met volle teugen geniet van een mooi verhaal. (@ka8leen)

🐍 De schrijfstijl is erg leuk en wordt aangevuld met leuke lijstjes, die ik altijd een goede toevoeging vind in jeugdboeken, het maakt het afwisselend en kinderen vinden dat vaak fijn in een boek. (@Nikkileest)

🐍 Een leuk en kort verhaal dat zeker aangenaam is voor kinderen. Je wilt ook zelf graag mee op onderzoek met Hannah om de medaille te vinden en het raadsel van het slangensymbool op te lossen. (Head in the books)

🐍 Het verhaal is geheimzinnig, avontuurlijk en een beetje spannend, daardoor is dit boek heel geschikt voor kinderen in basisschool. (@kinderboekenhoekje)

Meer info:

Uitgeverij Phoenix Books, Westerlo, feb 2022.

149 pagina’s

14,95 euro

Graag een gesigneerd exemplaar? Bestellen kan via dit formulier!

Ook verkrijgbaar in alle Nederlandstalige boekhandels en bij uitgeverij Phoenix Books.